COMUNICAT REFERITOR LA AMANAREA CONFERINTEI NATIONALE COLUMBOFILE 2020

      Consiliul Director al UFCR a  convocat sedinta CONFERINTEI NATIONALE COLUMBOFILE pentru data de 01-11-2020, stabilind initial ca lucrarile acesteia sa se desfasoare in mun. Bucuresti, la CENTRUL EXPOZITIONAL ROMEXPO, cu sediul în Bd. Mărăști, nr. 65-67, sector 1, cod poștal 011465,in data de 01-11-2020, incepand cu ora 10.00.

Mentionam faptul ca acest convocator a fost facut public prin postarea pe portalul oficial al organizatiei, afisarea la sediul acesteia, in data de 15-10-2020 si publicarea intr-un cotidian, difuzat la nivel national.

Consiliul Director al UFCR a interprins demersuri catre SC ROMEXPO SA BUCURESTI, in vederea inchirierii unui spatiu de 1000 mp din Pavilionul Expozitional B1 sau B2, in vederea organizarii sedintei Conferintei Nationale Columbofile a UFCR 2020, spatiu care ar fi asigurat pe deplin distantarea sociala, impusa de raspandirea accelerata a virusului Covid 19.

Mentionam faptul ca incepand cu data de 15-10-2020, a intrat in vigoare  Hotărârea nr. 856/2020 emisa de Guvernul Romaniei, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aceasta cuprinzand si dispozitii imperative, legate de interdictiile impuse in cazul convocarii si organizarii unei sedinte de Adunare Generala. Aceste dispozitii au urmatorul continut:

Art. 1.  În condițiile art. 5 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, se stabilesc următoarele măsuri:

Pct. 1. pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct. 218;

Pct. 14. se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 25 de persoane în interior și de maximum 50 de persoane în exterior și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății;

 

De asemenea, ulterior datei convocarii Conferintei Nationale Columbofile, situatia epidemiologica existenta la nivelul mun. Bucuresti s-a agravat intr-un mod extrem,in consecinta fiind adoptate Hotărârilor nr.24 si 25 ale CMBSU, privind noile măsuri de combatere a epidemiei de Covid-19, în contextul în care în capitală incidența a depășit 3 cazuri de infecție/1000 de locuitori.

Avand in vedere cele sus mentionate, am stabilit sa demaram urgent demersuri in vederea schimbarii locatiei de desfasurare a sedintei respective, prima optiune unanim ageata, fiind identificarea unei locatii, situata intr-una dintre localitatile din judetul Ilfov.

Astfel, in data de 23-10-2020, am comunicat asociatiilor columbofile modificarea locatiei, in sensul stabilirii acesteia in orasul Voluntari, str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67A, jud. Ilfov, la Sala de Conferinte a HOTELULUI TECADRA,fiind pastrate data si ora inceperii sedintei.

Mentionam faptul ca pe toata perioada derulata intre data convocarii Conferintei Nationale Columbofile si data elaborarii si publicarii prezentului comunicat s-au postat pe retelele de socializare diverse solicitari ale unor reprezentanti ai asociatiilor columbofile, delegati sau candidati, de a fi prezentat tuturor membrilor columbofili, in principal delegatilor desemnati, avizul emis de DSP competent, in vederea desfasurarii in conditii legale a evenimentului respectiv.

 

Ulterior datei stabilirii noii locatii am demarat demersuri catre Directia de Sanatate Publica Ilfov, in vederea obtinerii unui aviz, necesar desfasurarii in conditii legale a acestui eveniment. In data de 27-10-2020, am transmis solicitarea numarul 32/2020 la Directia de Sanatate Publica Ilfov.

Pana la ora publicarii acestui comunicat nu am primit un raspuns oficial de la DSP Ilfov sau un aviz, necesar desfasurarii evenimentului in conditii legale.

Mai mult, am constatat ca din motive legate in principal de evolutia pandemiei Covid 19, multe dintre asociatiile columbofile nu au putut intruni organele de conducere, in vederea identificarii si delegarii unor membri la sedinta in cauza.

Avand in vedere dispozitiile legale care impun interdictii organizatorilor de evenimente cu caracter privat, sub rezerva aplicarii unor santiuni contraventionale sau penale in cazul nerespectarii legii, precum si lipsa unui aviz scris, emis de autoritatilor competente, CD al UFCR, luand act de aspectele intemeiate, invederate de reprezentantii asociatiilor, legate de necesitatea imperativa a asigurarii unei depline legalitati a organizarii evenimentului, precum si de obligatia organizatorilor de a adopta toate masurile, in vederea evitarii pe orice cale a raspandirii virusului COVID 19 sau a inlesnirii  contactarii acestuia de catre participanti, A STABILIT ANULAREA CONFERINTEI NATIONALE COLUMBOFILE SI REPROGRAMAREA ACESTEIA PANA LA O DATA , ULTERIOR ANUNTATA, CARE VA PERMITE DESFASURAREA IN CONDITII LEGALE.

Ne prezentam scuzele de rigoare, avand in vedere eventualele probleme si disfunctionalitati, create in urma anularii unui eveniment foarte important, anuntat cu mai mult timp in urma.

 

Data: 30-10-2020                                        CONSILIUL DIRECTOR AL UFCR