COMUNICAT REFERITOR LA AMANAREA CONFERINTEI NATIONALE COLUMBOFILE A UFCR, PROGRAMATA PENTRU DATA DE 26-09-2021

Presedintele UFCR a  convocat sedinta CONFERINTEI NATIONALE COLUMBOFILE pentru data de 26-09-2021, stabilind prin convocator ca lucrarile acesteia sa se desfasoare la HOTELUL PULLMAN-SALA DE CONFERINTE NEW YORK, cu sediul în Mun. Bucuresti, Piata Presei Libere, nr. 10, sector 1, cod poștal 011465., incepand cu orele 10.00.

 

Mentionam faptul ca acest convocator a fost facut public prin postarea pe portalul oficial al organizatie si afisarea la sediul acesteia, in data de 05-09-2021, precum si publicarea intr-un cotidian, difuzat la nivel national.

 

Consiliul Director al UFCR a interprins demersuri catre administratia Hotelului Pullman, in vederea asigurarii tuturor conditiilor legale, necesare desfasurarii in conditii optime a acestei sedinte

(asigurarea spatiului suficient, asigurarea dezinfectantilor etc).

 

Mentionam faptul ca incepand cu data de 15-09-2021, avand in vedere cresterea accelerata a  cazurilor de persoane infectate cu Covid 19 pe teritoriul intregii tari si a restrictiilor aplicate de autoritatile romane, mai multi delegati nominalizati sa participe la Conferinta Nationala Columbofila au formulat si transmis catre secretariatul UFCR cereri prin care solicitau amanarea sedintei din cauza temerilor justificate, referitoare la o eventuala infectare cu Covid 19, in principal pe fondul nevaccinarii multora dintre acesti delegati, reprogramarea acesteia la o data ulterioara si desfasurarea dezbaterilor prin mijloace electronice de comunicare directa de la distanta.

 

Ulterior datei convocarii Conferintei Nationale Columbofile, situatia epidemiologica existenta la nivelul mun. Bucuresti s-a agravat, in consecinta fiind adoptate mai multe Hotărâri ale CNSU si CMBSU, privind noile măsuri de combatere a epidemiei de Covid-19, în contextul în care în capitală incidența va depăși 3 cazuri de infecție/1000 de locuitori.

In data de 16-09-2021, având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul României la data de 15.09.2021, realizată la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției s-a emis Hotararea CNSU nr. 70/16-09-2021,  privind stabilirea unor masuri necesar a fi aplicate in contextul Pandemiei de Covid 19.

Mai mult, in data de 18-09-2021, Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, a emis Hotararea nr. 53, in continutul careia sunt inserate masurile necesare prevenirii raspandirii Pandemiei Covid 19 la nivelul capitalei Romaniei, avand in vedere faptul ca predictia era in sensul unei evolutii rapide a cazurilor de imbolnaviri cu Covid 19.

     In data de 22-09-2021, in mod oficial, mun. București a trecut în scenariul roșu COVID 19, după ce rata de infectare a ajuns in aceasta zi, la 3,3 la mie, potrivit anunțului oficial făcut de Prefectura capitalei. De la această incidență, urmează să fie instituite noi restricții, iar certificatul digital devine obligatoriu pentru mai multe activități pentru persoanele, începând cu vârsta de șase ani. Certificatul verde este documentul care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau existența unui test negativ.

In consecinta, accesul la evenimentele publice, inclusiv adunarile private,  va fi permis doar în baza certificatului verde, fiind anuntata adoptarea unor masuri suplimentare drastice pentru protectia populatiei fata de efectele pandemiei Covid 19. 

    AVAND IN VEDERE TOATE ACESTE ASPECTE SI PREDICTIILE AUTORITATILOR, REFERITOARE LA CRESTEREA ACCELERATA A CAZURILOR DE IMBOLNAVIRI CU COVID 19 IN MUN. BUCURESTI SI IN MULTE LOCALITATI DIN ROMANIA SI APLICAREA UNOR NOI RESTRICTII IN PERIOADA IMEDIAT URMATOARE, AM STABILIT AMANAREA CONFERINTEI NATIONALE COLUMBOFILE, PROGRAMATA  A AVEA LOC IN DATA DE 26-09-2021 SI REPROGRAMAREA ACESTEIA PANA LA O DATA CARE VA FI ULTERIOR ANUNTATA.         

    MENTIONAM CA S-A STABILIT DESFASURAREA SEDINTEI LA O DATA ULTERIOARA, PRIN MIJLOACE ELECTRONICE DE COMUNICARE DIRECTA DE LA DISTANTA, IN CONFORMITATE CU DISPOZITIILE LEGALE IMPERATIVE ALE ART. 21, ALIN. 5 DIN LEGEA NR. 276/27-11-2020, PENTRU MODIFICAREA SI COMPLETAREA OG 26/2000 CU PRIVIRE LA ASOCIATII SI FUNDATII. MODUL SI REGULILE, PRIVIND ORGANIZAREA VOR FI COMUNICATE IN DETALIU PRIN PUBLICAREA UNUI REGULAMENT PRIVIND ORGANIZAREA SI DESFASURAREA  CONFERINTEI NATIONALE COLUMBOFILE 2021.

 

Ne prezentam scuzele de rigoare, avand in vedere eventualele probleme si disfunctionalitati, create in urma amanarii acestui eveniment columbofil, dar protectia sanatatii delegatilor participanti si a familiilor acestora reprezinta pentru noi principala prioritate,neputand suspune proprii membri unor riscuri extrem de grave, in contextul actual al evolutiei galopante a efectelor Pandemiei Covid 19.

 

 

Data: 22-09-2021                                                       PRESEDINTE

                                                                                     BILAN FLORIAN