CLUBUL GOLD 2019: BANATU-I FRUNCEA, DAR NICI MOLDOVA NU E MAI PREJOS

După un prim sezon de excepÅ£ie, la finalul căruia 20 crescători din Å£ară au împărÅ£it premii în valoare de 200.000 de lei, de departe cele mai consistente premii în bani oferite la vreo competiÅ£ie columbofilă din România, Clubul Gold, competiÅ£ie organizată de FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România, a debutat în forţă cu un nou sezon. GraÅ£ie seriozităţii ÅŸi transparenÅ£ei demonstrate de organizatori, încrederea crescătorilor în competiÅ£ie a crescut, situaÅ£ie care s-a reflectat în comenzile pentru inele Gold distribuite pentru sezonul 2019. AÅŸa după cum se ÅŸtie deja, asociaÅ£iile judeÅ£ene au comandat peste 14.000 de inele, aproape dublu faţă de numărul inelelor Gold comandate în 2017! „Am depăşit uÅŸor pragul de 10.000 de inele distribuite, la care ne gândeam la început, motiv pentru care fondul de premiere de anul viitor va fi unul record. În plus, la solicitarea columbofililor, o parte importantă din suma totală de premiere va rămâne la nivel judeÅ£ean, unde vor fi premiate performanÅ£ele locale, independent de clasamentul naÅ£ional. Oricum, din punctul meu de vedere, competiÅ£ia are un potenÅ£ial mult mai mare ÅŸi acest lucru, sunt convins, se va vedea în anii care vor urma. Sunt bucuros de modul în care am dezvoltat acest proiect ÅŸi încrezător că, în viitor, Clubul Gold va constitui unul dintre motoarele principale ale dezvoltării columbofiliei româneÅŸti“, declara, la finalul lunii mai, preÅŸedintele FNCPR, Marius Tunduc. 

SituaÅ£ia la zi a inelelor Gold comandate de către asociaÅ£iile judeÅ£ene scoate la iveală faptul că, aÅŸa cum spune ÅŸi proverbul, tot Banatul e fruntea! Mai exact, crescătorii din TimiÅŸ, Hunedoara, CaraÅŸ-Severin, Satu Mare, Arad ÅŸi Bihor au achiziÅ£ionat împreună 3910 inele, aproape dublu faţă de cei din Oltenia ori Muntenia. Trebuie precizat că Arad ÅŸi Bihor figurează în top 5 asociaÅ£ii judeÅ£ene care au reuÅŸit să distribuie peste 1.000 de inele Gold. Această performanţă le va aduce crescătorilor din cele două judeÅ£e ÅŸansa de a pune mâna pe cele 20 de premii valoroase care vor fi acordate la nivelul celor două asociaÅ£ii, 10 premii a câte 1.300 de lei pentru Arad ÅŸi 10 premii a câte 1.000 de lei pentru Bihor.
Casă pentru mulÅ£i crescători cu ÅŸtate vechi, Moldova nu este nici ea departe când vine vorba despre achiziÅ£ia inelelor Gold pentru sezonul 2018. Astfel, columbofilii din Suceava, NeamÅ£, Bacău, Vrancea, Buzău ÅŸi Brăila au comandat 3.715 inele, cu menÅ£iunea că Suceava ÅŸi Bacău au depăşit pragul de 1.000 de inele. Interesul crescătorilor din această regiune pentru Clubul Gold nu este deloc surprinzătoare având în vedere că, la Gala Campionilor desfăşurată în luna ianuarie, la Oradea, crescătorii din Moldova au luat caimacul, adjudecându-ÅŸi o parte importantă dintre premiile sezonului 2017.
De partea cealaltă, regiunile Oltenia, Muntenia ÅŸi Transilvania parcă s-au înÅ£eles atunci când au trimis comenzile pentru inele Gold, acestea comandând, în final, un număr aproximativ egal, respectiv 2.150 în Oltenia, 2.142 în Muntenia ÅŸi 2.131 în Transilvania. Dintre asociaÅ£iile din aceste regiuni, doar Prahova a reuÅŸit să acceadă în topul asociaÅ£iilor cu peste 1.000 de intele comandate, astfel că, la fel ca ÅŸi colegii lor din Arad, Bihor, Suceava ÅŸi Bacău, zece crescători prahoveni vor avea asigurate 10 premii a câte 1.100 de lei, graÅ£ie sistemului implementat de FNCPR.


În total, pe pe lângă cele 23 de premii ce se vor acorda la nivel naÅ£ional în cadrul Galei Campionilor din 2019, în cadrul Clubului Gold se vor acorda alte 129 de premii la nivel judeÅ£ean, cel mai mic premiu fiind de 333 de lei, iar cel mai amre premiu fiind de 1.300 de lei. Este încă o modalitate prin care FederaÅ£ia NaÅ£ională a Crescătorilor de Porumbei din România încearcă să recompenseze performanÅ£a, precum ÅŸi să stimuleze crescătorii din toate colÅ£urile ţării, care au acum mult mai multe ÅŸanse să împletească pasiunea cu beneficiile!

 

 

Adaugat: 22.06.2018 23:13:02